Clinics en lessen

 

Tarieven clinics en lessen
privéles: € 35,- voor driekwartier
reiskosten zijn afhankelijk van aantal lessen en afstand.
clinic: € 40,- per uur
ex reiskostenvergoeding

 


Vrijheidsdressuur: de basis
Hoe leert een paard? Wil jij rijden afwisselen met wat anders? Zoek je naar
een andere manier om je paard te gymnastiseren? Misschien wil je je paard leren steigeren, of kusjes geven op commando? In de basis clinic gaan we aan de slag met de eerste stapjes naar het aanleren van kunstjes.

Deze clinic is goed te combineren met de lezing: beleefd omgaan met elkaar, afspraken tussen paard en ruiter.

Deze clinic bestaat uit:
– onzichtbare hulpen communiceren met lichaamstaal
– desensibiliseren
– wijken voor druk
– gewenst gedrag belonen, ongewenst gedrag negeren

Aan het einde van de clinic weet je hoe je een paard leert om zijn voeten op te tillen. Een eenvoudig kunstje dat de basis is van bv Spaanse pas en knielen. Het eindresultaat hangt natuurlijk af van het paard en de ruiter. Het doel is: duidelijke communicatie, beheersing en (zelf)vertrouwen. Met die ingrediënten kan je thuis zelf verder aan de slag.

Aantal deelnemers met paard: 4 tot 6
Aantal toeschouwers: aan de organisatie
Duur: 2 tot 3 uur


Vrijheidsdressuur plus
Je paard loopt netjes naast je mee en gaat achterwaarts op een subtiel commando. Hij is niet bang voor een zweep en is leergierig. Toch vind je het moeilijk om de kunstjes die jullie al beheersen af te maken. Of je loopt vast in het aanleren van een specifiek commando. Deze clinic is voor degenen die al bezig zijn met vrijheidsdressuur en wat hulp en inspiratie nodig hebben om verder te komen.

Deze clinic bestaat uit:
– Is je basis in orde? Waar kan je nog aan werken?
– Clickertraining en beloning
– Het kunstje hoe het nu is en hoe het kan worden.
– Input en vragen van cursisten en publiek.

Aan het einde van de clinic vat ik per deelnemer samen waar je aan kan werken. Daarnaast leer je wat je moet doen om een kunstje dat jullie al kunnen te verfijnen. Het publiek mag vragen stellen. Het doel is dat iedereen naar huis toe gaat met inspiratie om lekker bezig te gaan. We willen plezier voor mens en paard.

Aantal deelnemers met paard: 4
Aantal toeschouwers: aan de organisatie
Duur: 2 tot 3 uur


Schrik-en obstakeltraining
Je wilt je paard 100% bomproof maken, zodat hij niet meer schrikt op buitenrit. Op wedstrijden wil je geen last hebben van blaffende honden, wapperende vlaggen en die enge witte hekjes. Misschien heb je niet meteen het dapperste paard van stal, maar je wilt wel de problemen die je tegenkomt oplossen. Dan is deze clinic iets voor jou. Voor deze clinic heb je best wat geduld nodig. Het kost tijd om angst weg te halen en vertrouwen te winnen.

Deze clinic bestaat uit:
– Hoe zorg je dat je paard op jou let en minder op zijn omgeving?
– Waar ligt de grens voor jouw paard?
– Verschillende obstakels uitproberen
– Je paard laten ontspannen

Aan het einde van de clinic heb je je paard beter leren kennen. Weet je waar je thuis aan kan werken. Heb je jezelf beter leren kennen. Deze training is heel geschikt als je wilt starten met Horse Agility.

Dapperdier neemt de materialen mee die we in de bak gaan leggen. Het is fijn als er springmateriaal aanwezig is, maar dat is niet noodzakelijk.

Aantal deelnemers met paard: 4 tot 6
Aantal toeschouwers: aan de organisatie
Duur: 2 tot 3 uur