Lezingen

Dit zijn de lezingen die er beschikbaar zijn. Wil je een informatieve lezing over een ander onderwerp? Neem dan contact met ons op!

Natuurlijk scheef
Elk paard is scheef, elke ruiter ook. Rechtrichten is belangrijk. Maar hoe doe je dat nu? In deze lezing leer je meer over buiging. Ik geef je handvatten zodat je de theorie op de rug van je paard kan toepassen. Om natuurlijk scheefheid bij jezelf te voelen doen we simulaties. Het is fijn als we een grote ruimte hebben.
Deze lezing staat op zichzelf, maar kan ook goed in combinatie met een les. Deelnemers gaan naar huis met een werkboekje. In het boekje is ruimte voor eigen aantekeningen. Zo neem je de lezing mee naar huis of naar je stal.

Duur: ongeveer 2 uur
Deelnemers: 5 tot 15

Beleefd omgaan met elkaar: afspraken tussen paard en ruiter
In deze lezing bespreken we hoe mensen denken en hoe paarden denken. Wat is natural horsemanship? Hoe maak je afspraken met je paard waar jullie beide van profiteren? Wederzijds respect en duidelijkheid maakt de band met je paard onbreekbaar.
Deze lezing staat op zichzelf, maar is heel goed te combineren met een clinic natural horsemanship of vrijheidsdresuur. Deelnemers gaan naar huis met een lijst met afspraken die ze willen maken.

Duur: ongeveer 1,5 uur
Deelnemers: 5 tot 15

Spijsvertering en voeding van paarden
In 2013 volgde ik de online studie over spijsvertering en voeding van paarden. Deze werd verzorgd door The University of Edinburgh. De cursus is in het Engels, duurt vijf weken en ik ontving na afloop een certificaat. Mijn opgedane kennis uit deze online leerstof heb ik vertaald en samengevat in een powerpoint presentatie. Mijn lezing is geschikt voor iedereen die meer wil weten wat er onder de huid en spieren van je paard zit. Natuurlijk bespreken we de verschillende soorten ruwvoer. We vergelijken krachtvoer en bekijken wat erin zit. Het is leuk om daarvoor een schepje van je krachtvoer mee te nemen en het etiket van de zak. Tot slot leer je hoe je de lichaamsconditie van je paard inschat. Daardoor bepaal je of je paard meer, minder of juist genoeg binnen krijgt.
Deze lezing staat op zichzelf. Dapperdier is niet verbonden aan een merk voer of aan de universiteit. Na de lezing kan je de presentatie per mail ontvangen.

Duur: ongeveer 1,5 uur
Deelnemers: 5 tot 15

Een lezing boeken:
Ik vind het belangrijk dat de diensten van dapperdier voor iedereen toegankelijk zijn. Paarden zijn een kostbare hobby en we hebben allemaal een ander budget om te besteden. Ik streef ernaar mijn aanbod betaalbaar te houden.

Wat kost het?
Voor een lezing bereken ik één bedrag. Dit bedrag kan door de organisatie of aanvrager verdeeld worden over de deelnemers. Voor een avondvullende lezing betaal je tussen de €100 en €350.